söndag 8 februari 2009

Gott, gottigott gott


Idag har det varit en väldigt vanlig söndag. Inga anmärkningsvärda
händelser har inträffat.
Möjligtvis att jag och Adrian bakade kakor då, Chocolate chip cookies.
Gott, gottigott gott!
Annars har det varit väldigt lungt här i stugan.

Igår så var ju svärfar och Anki här. Jag bjöd på
Fläskfile med viltsmak
.
Mumsigt!

Något som även sonen tyckte om. Men det säger i och för sig inte så mycket då han äter nästan allt.... Haha! :-)

Vi kollade sedan på melodifestivalen och sörplade lite vin . Jag var inte särskilt imponerad av något av bidragen. Inte helt oväntat. Slager är verkligen inte min grej.
Det märkliga är att jag ändå måste se det...


Här kommer recepten på kakorna och fläskfilen:

Chocolate chip cookies

Ingredienser:
120 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 st ekologiskt ägg
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl havregryn
0.5 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
125 g chokladkaka
1 st lime, skalet



Gör så här:

1. Vispa smör och råsocker krämigt, rör i ägget.

2. Vänd i vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt.

3. Hacka chokladen grovt och riv limeskalet, blanda i degen.

4. Rulla in kakdegen i plastfilm eller bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diameter) och frys i cirka 30 min.

5. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 180 grader varmluft, cirka 10 minuter.


Fläskfil´e med viltsmak

För 4 personer.

Ingredienser

700 g fläskfilé
Salt
Peppar
1 msk smör eller margarin
1 gul lök
1 äpple
3 enbär
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
2 msk viltfond
1–2 msk vinbärsgelé
1 tsk timjan
1 tsk kinesisk soja
1 msk maizenaredning

Till servering:
Hasselbackspotatis
Sallad
Vinbärsgelé

Gör så här

Putsa köttet och skär i skivor. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör.

Skala och hacka löken och låt fräsa med köttet.

Dela, kärna ur och tärna äpplet och lägg ner i pannan tillsammans med enbär, grädde, vatten, crème fraiche, senap och fond. Koka ihop i 10 minuter.

Smaka av med gelé, timjan och soja och red av med maizena. Koka i 3 minuter. Servera med hasselbackspotatis och sallad samt extra gelé.



Hoppas ni haft en härlig helg!
Kram/

Johanna


Inga kommentarer: