lördag 6 juni 2009

Sveriges nationaldag!Har ni skaffat er någon slags nationaldagsfirande under de få åren som gått sedan det blev en röd dag i kalendern? Vad ska ni göra idag? Här kan jag väl inte säga att det firas direkt, däremot så äts det typisk svensk mat här i dag. Blodpudding till lunch och sill å potäter till middag. Det är väl svenskt om något?! Vi ska även baka en banankaka (kanske inte ursvenskt men än dock väldigt gott...) Här kommer receptet:

Banankaka

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 26 cm i diameter.
2. Vispa smör och socker med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt.
3. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. Mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt mjölblandningen, bananer och kaffe. Vänd runt med en slev.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt kak

an svalna något innan den serveras.Förra helgen var vi hos A & C. Micke hjälpte dem med att bygga altanen. Dom jobbade på från tidig morgon till sena kvällen. Vädret förra helgen var fantastiskt. På söndagen låg temperaturen på 30 grader!! Ohyggli gt skönt! Mera sådana dagar tack!

Jag hamrar och spikar, jag bygger en ....


Veckan som gått har varit allt annat än skön. Det har blåst ordentligt och solen har lyst med sin frånvaro... Jag har dock fått lite plantor i jorden. Jag har planterat lite perenner, jordgubbar, sallad, morötter, dill, kryddtimjan, citrontimjan & gräslök. För mig är det ren glädje och oerhört lyxigt att kunna gå ut i landet och plocka för sig av det man själv odlat... Nu hoppas jag bara att jag har tillräckligt gröna fingrar så att det kommer upp något också...


Tjingeling!

/ Johanna

Se så vackert körsbärsträd!! Bilden är tagen på Adam & Carro´s gård.

1 kommentar:

Vardagens guldkorn sa...

Ja visst är väl banankakan smaskig!
Lycka till i min utlottning!
Kram Linda