måndag 1 februari 2010

Barnrum under förvandling och loppisfynd


Denna hylla fyndade jag förra helgen på loppis. Med lite vit färg så blev den som ny. Den har nu fått flytta in i Livia´s rum.

Här ser ni Livia´s master bedroom i sin helhet. Det fattas ännu lister men det blir ett senare projekt eftersom vi ska isolera taket.

Denna lilla söta soffa är inköpt för ca ett år sedan på Blocket för 50 kr. Som klippt och skuren till ett barnrum, med gott om förvaring under locket.
Sängbordet är även det ett loppisfynd. Målat med en härligt godis-rosa färg. En personlig favoritmöbel! Trädet har gubben sågat ut.

En annan del av sviten :-)

Camilla efterfrågade en bild på den ommålade väggen i vardagsrummet. Och här kommer den. Som tidigare sagt så är jag väldigt nöjd. Äntligen kan jag botanisera och laborera med färger precis som jag vill! Dock så avskyt jag luftvärmepumpen. Varför i fridens liljor finns det ingen som gör snygga luftvärmepumpar eller helst helt osynliga?! ;-) Dock ger den skön värme, så den får gott hänga kvar, för den goda sakens skull.


Detta franska dokument köpte jag på Spets & Ting för en tid sedan. Micke har snickrat i hop en ram till den som jag målat, och nu hänger den ovanför klaffbyrån/databordet i vardagsrummet. Äntligen fann jag dokumentet som jag så länge suktat efter!


Denna alldeles bedårande lilla pall fyndade jag på loppis i söndags. Prislappen var 40 kr. Så den åkte raskt med hem vill jag lova! Där kan vi snacka kärlek vid första ögonkastet! Jag vet inte om jag ska måla den eller låta den vara trären. Vad tycker Ni? Jag har dock bestämt mig för att klä om den. Väntar på en beställning på Panduro med turkost sammetstyg och rosa bollfrans. Det tror jag blir alla tiders! Bilder kommer då den lilla skönheten står klar.

Turkost sammetstyg & rosa bollfrans


Kan ni tänka er, vi är redan inne i februari månad? Snart är det mars och det börjar droppa från taken. Man lägger en fäll i snödrivan, tar av sig jackan njuter av solens värmande strålar. Årets första grillning brukar även den äga rum i mars månad :-) En av mina favoritmånader förutom sommarmånaderna då.
Ha en fin vecka och ta hand om er!


Tjingeling!


/ Johanna
3 kommentarer:

Bo med barn sa...

Så utrolig fint barnerommet deres er! Masse fine ideer:)

Anonym sa...

Tack Johanna! Det blev verkligen super fint både i vardagsrummet och hos lillpigan! Gillar verkligen din stil. Det har tydligen öppnat en shabby chic butik i Boden oxå nu men jag har inte hunnit kolla in den ännu. Hälsa familjen o ha det så gott! Kram Camilla

In my house sa...

Halloj,,,, visst är skjortan snygg, sån skön å härlig kvalité oxå, den kostar 299kr!
- Så kul å tacksamt att få dona i ett barnrum, då kan man mixa med all färg och form, kul....

ha de gottit
kram josse