I helgen har vi myst för allt vad vi förmår! Det har varit ruggigt och kallt så vi har hållt oss inomhus. I går bakade vi årets 1:a sats pepparkakor. Och ack så god den rackarn´s degen är. Den är allt för svår att motstå...
Till kvällen dukade vi upp med glögg, pepparkakor, grönmögelost och så hade vi gjort marsmallowsklubbor till barnen. Marsmallowsklubborna kan varieras i det oändliga , men i går gjorde vi med vit choklad och polkagriskross. Gott och dekorativt, nästan som en bukett blommor!
Till kvällen dukade vi upp med glögg, pepparkakor, grönmögelost och så hade vi gjort marsmallowsklubbor till barnen. Marsmallowsklubborna kan varieras i det oändliga , men i går gjorde vi med vit choklad och polkagriskross. Gott och dekorativt, nästan som en bukett blommor!
Micke har knåpat i hop en ny platsbyggd vedlår, så nu slipper vi förhoppningsvis hämta ved i veboden flera gånger i veckan, för den nya rymmer rejält. Fyller även en funktion som sittbänk om man så vill. Jag gillar´t!
Recepten på pepparkakorna har ni här:
Recepten på pepparkakorna har ni här:
Spröda, goda JULPEPPARKAKOR
300 gram | smör |
5 dl | socker |
1 dl | sirap |
2 dl | vatten |
1 msk | ingefära |
2 msk | kanel |
1 msk | kryddnejlikor |
2 tsk | kardemumma |
1 msk | bikarbonat |
1,5 l | vetemjöl |
1. Rör smör, socker och sirap smidigt.
2. Tillsätt vatten, kryddor, bikarbonat och mjöl.
3. Arbeta degen smidig i matberedare eller på bakbordet. Degen ska vara ganska lös.
4. Låt degen vila i kylen till nästa dag.
5. Kavla ut degen tunt och tag ut kakor med mått.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen, 4-5 minuter i 225 graders värme.
7. Låt kallna på plåten.
2. Tillsätt vatten, kryddor, bikarbonat och mjöl.
3. Arbeta degen smidig i matberedare eller på bakbordet. Degen ska vara ganska lös.
4. Låt degen vila i kylen till nästa dag.
5. Kavla ut degen tunt och tag ut kakor med mått.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen, 4-5 minuter i 225 graders värme.
7. Låt kallna på plåten.
Lev å må!
Kram/
Johanna
Kram/
Johanna
1 kommentar:
Vilken fin vedlår!!
Superfin!!
Kram
Carolin
Skicka en kommentar