måndag 2 juli 2012

Sommar och nostalgi...


Det finns ingen melodi som får mig så sommarvarm och nostalgisk som denna.  Det känns som att den spelades för jämnan i sommarstugan när vi var små.  Och givetvis minns vi bara dom där härliga varma sommardagarna då solen sken från morgon till kväll,  och vattnet i sjön var sådär perfekt ljummet.  Jag minns knappt att det regnade någonsin.  Konstigt det där. Och underbart att vara barn,  och fullständigt strunta i vilken väderlek det är. Vi vuxna däremot gräver nästan ned oss om en vecka av semestern blir av regnigare slag,  för det betyder ju att vi måste vara inne och göra något "vettigt".  Sån´t där som barnen oftast slipper (för det är ju så in i bängen trist).   Vara med kompisar, baka eller rusa ut spöregn,  allt är ju liksom roligt när man är barn och knappt har några måsten, förutom att dom bara måste äta en glass varje dag :-) Vi har mycket att lära av dom små liven. 
That´s for sure.

2 kommentarer:

Lo sa...

Vad fint skrivet!! Själv försöker jag leva lite genom mina syskonbarn. En bra ursäkt att leka och se livet från deras perspektiv. ;-) Jag håller med dig om att det var underbart att vara liten och ha sommarlov. Kom ihåg att jag sprang upp från sängen. Alldeles lyrisk över att det var sommar och bara få leka ute hela dagarna. ;-)

Johanna sa...

Tack! Ja, sommaren är speciell på så många sätt och vis. Det gäller att passa på att njuta av varje liten sekund som ges!
Ha det fint!
/Johanna