torsdag 29 januari 2009

Väntar på svar...

Jag sitter som på nålar just nu. Har hittat ett så fantastiskt vackert bord och stolar på Blocket i dag som jag verkligen vill bli ägare till.
Det skulle passa
fint i vardagsrummet...
Har skrivit till försäljaren för en timme sedan och väntar nu otåligt på svar.

Är det sålt eller finns det kvar?!

That´s the tricky question.
Micke har jobbat natt och sover just nu, så han är glatt ovetandes om vad jag smider för planer ;-).
Antar att han kommer att sucka tungt då jag upplyser honom om detta.
I synnerhet eftersom att möbeln står i Lycksele.
Men nu vet jag ju inte om det är sålt. Har han tur så får han aldrig veta...
Visserligen så tror jag inte att han kommer att strida med mig om att köpa det.
Det är nog själva hämtandet som besvärar honom mest.
Jag måste nog ta mig ett par lektioner av honom i släp-körning, då finns det liksom inga ursäkter längre... Hihi!

Föreställ er denna rokoko-möbel vitmålad med nya dynor.....
Åhhh vad jag hoppas på tur i dag.


I går kväll bakade jag grahamsrutor. Otroligt enkla och goda bröd.
Bakar ofta efter detta recept , just eftersom det är så simpelt, och ingredienserna oftast finns hemma.


Lata Grahamsrutor

Ingredienser

ca 20 st

50 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37 grader
25 g smör (ej margarin)
1 1/2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
250 g Kesella
2 msk krossade linfrön
3 dl grahamsmjöl
11 -12 dl vetemjöl

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, honung, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Jäs under bakduk ca 40 min. Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker plåten. Skär degen i rutor med en vass kniv. Låt degen jäsa övertäckt ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler under bakduk.



Idag bär det av på kalas. Systersonen fyller 2 år.
Så nu ska jag gå och bada barnen.





Tjingeling!
Kram/

Johanna

Inga kommentarer: