lördag 19 september 2009

Gammalt och nytt

Jag var en snabbsväng på stan i går och köpte en härlig höstklänning som jag kan strutta runt i här hemma. Jag föll pladask för den.Gillade detaljerna med virkad spetskant längst ned samt i urringningen. Dessutom är materialet väldigt bekvämt, det är liksom någon form av frotte-plysch-blandning.
Tänkte att jag skulle visa lite bilder av köket som inte fått så mycket uppmärksamhet tidigare här på bloggen.


Vi har fått värme i huset!! Pelletskaminen som vi hade i fjol lade av mitt i smällkalla vintern. Så nu är den ersatt av en vedeldad historia. Då slipper vi förhoppningsvis frysa i vinter... Skönt!
Detta är mina 2 senaste loppisfynd. En vedlår och en gammal fin trälåda. Vedlåren var trären innan men som så mycket annat så sveptes målarpenseln kvickt över.Den här dörrpostelń (heter det så?) gjorde Micke för en tid sedan. Jag tycker det blev kanon. Den blev som ett vackert smycke i köket!Nu ÄNTLIGEN har jag fått ett nytt bord till vardagsrummet. Det gamla orsakade oss inget annat en gråt och tandgnisslan med sina vassa kanter och hörn. Ett kisbord blev ju perfekt. Där kan jag förvara branens böcker, tidningar och annat som man inte vill ha framme.


Nu börjar det dra ihop sig till Adrians födelsedag (den 8:e okt). Jag har börjat klura lite på ev presenter. Dessa saker ligger högt på MIN önskelista, knappast på Adrians då, men det är väl typiskt mammor att bara önska nyttosaker...En riktig klassiker "Fjällräven Kånken Mini". Den väcker sådan nostalgi! Vilket barn hade inte denna på sin rygg under det glada 80-talet?!Polarn & pyret-overall i brunt, rött eller svart.
Alternativt en Reima-overall, se nedan;

Och slutligen ett par rejäla vinterkängor;

Viking "Explorer"

Nu ska jag gå och ställa mig vid spisen. Det nalkas lunch!
Ha en fin dag!


Kram


Johanna

1 kommentar:

Inspirera Mera sa...

Vad mysigt ni har det hemma!
Kram Sandra