tisdag 30 november 2010

Juletid

Hoppas ni har det gott där ute i stugorna och att julefriden har infunnit sig. Här har den faktiskt till stor del gjort det då alla julklapparna är färdiga förutom den till mannen, men den måste jag fortsätta att klura på ett tag till...
Ett kors i taket är då sannerligen på sin plats för så här tidiga med julklappsinköpen har vi verkligen aldrig varit! Känns precis sådär skönt som jag i min vilda fantasi hade föreställt mig, ska ni veta!! Antar dock att julfriden kommer att avslutas abrupt julveckan, då all mat ska iordningställas men samtidigt är det något jag också verkligen ser fram emot. Lägga in sill, göra röbetssallad, rulla köttbullar, baka vörtbröd, göra julgodis m.m. Roligt, roligt men säkerligen också en hel del pust & stön... Mycket går ju att förbereda som bröd och köttbullar t ex, så det gäller att planera och åter planera. Någon som har ett gott recept på vörtlimpa förresten, så får ni gärna skicka det till mig. Det skulle uppskattas!

På tal om att baka så har här bakats pepparkakor i dag, massor av pepparkakor. 2:a omgången i år, här är det strykande åtgång. Kanske därför vi har så snälla barn?! Sen så är det ju väldigt trevligt att göra det tillsammans med barnen också, och svinn under arbetets gång hör så klart till! Degen är ju det godaste!
Syhörnan som jag länge velat ha har nu funnit sin plats, i pigkammar´n under trappen. Perfekt! Nu ska bara några hyllplan upp sen är det bara att stampa igång och sy!Julpyntar ni mycket?
Här är det ganska avskalat på julpynt faktiskt. Jag ställer givetvis fram julbelysningen och några få väl utvalda tomtar och några hyasinter och amaryllis, men thats it. Sen så är det givetvis krav på en riktig julgran men den kommer in först om några veckor. Jag vet egentligen inte varför jag är så sparsam med julpynt, jag som älskar julen! Men nån stans så måste man ju begränsa sig...


Min tomtesamling. Gamla, vackra och aldeles, aldeles unerbara!Pionslingan har hittat sin plats! (från Watt & Veke)

Sist men inte minst så ska jag säga några sanningens ord om glöggen BLOSSA saffran, årgångsglöggen -10. Mitt bästa tips är -köp den inte. Jag tyckte den smakade spritigt och saffranssmaken var välgömd någonstans långt, långt bort... Jag blev lite besviken detta år, faktiskt. Satsa hellre på Dufvenkrooks Orginalglögg. Den däremot var precis i min smak. Slutet gott allting gott!

TJINGELING!

/ Johanna

5 kommentarer:

Jeanette sa...

Hej & vilket fint hem du har skapat!
Många fina detaljer och en skön harmoni...
Blir lite avis på din härliga syhörna och den där fantastiska pionslingan har jag också gått och suktat efter!

Tidelou/Jeanette

LillaTussilago sa...

Den är så fin den slingan!!
Julslingorna är också superfina, med fåglarna..
Tycker så mycket om din blogg!
Den är jättefin.
Må så gott!
/Carolin

Smulan sa...

fint ! har också tänk köpa dessa pioner, med dom som hänger över dörren är inte dom ljusrosa du beställde va? (funderar hur dom ser ut tända)

sandra sa...

Hej Johanna måste bara säga hur avis jag blir på din blogg. Hur fint hus som helst och smaken är perfecto. Tänkte därför fråga om vi kan få använda någon bild från din blogg. Namger förståss dig som källa:) kika gärna in på den btw kram Sandra

luci sa...

underbar syhörna måste jag säga :)