tisdag 2 oktober 2012

Cupcakes


Vi ska ha barnkalas här nästkommande helg och jag hade tänkt ge mig på att baka cupcakes till dom små gästerna.  Chokladcupcakes låter ju onekligen väldigt lockande,  men detta recept tilltalar nog mest mammorna & papporna...

Leilas Chocolate cupcakes
Ingredienser
3 st ekologiska ägg2.5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker50 g smör1 dl gräddfil2 msk kallt kaffe3.5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver4 msk kakao av god kvalitet1 st nypa salt100 g mörk kvalitetschoklad 70 %



Chocolate frosting
60 g mjukt smör5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker0.5 dl kakao av god kvalitet100 g Phiadelphiaost1 msk varmt kaffeStrössel eller blommor till garnering

Gör så här

1.Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. ChokladfrostingRör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.
9. Rör sist ner kaffe.
10. Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.
Vad har ni för favorit-cupcakes recept? 
Ha en fin-fin tisdag!
/ Johanna

Inga kommentarer: