fredag 20 februari 2009

Härliga fredag


Har för en stund sedan varit med sonen till förskolan. 23 minus idag. Igår var det bara 12 minusgrader. Så jag tog tillfället i akt och gick på långpromenad. Äntligen!! Jag får sådan överskottsenergi då jag inte får mina dagliga promenader så det nästan börjar sprätta i benen, haha! Idag blir det nog en innedag, om det ska fortsätta vara så här kallt.
Igår var vi och hämtade lite
skrot som min sambo så vackert uttrycker det, från Anders svärmors hem (en arbetskamrat till sambon).
Jag tänkte att jag skulle visa er några av dessa små guldkorn (enligt min mening) :-)Denna lilla skål tyckte jag var helt underbar i sin enkelhet.
Perfekt till karameller, frukt eller nötter.


Detta fat tycker jag jättemycket om. Sådär lagomt nött och enkelt. :-) Det kommer att fungera som stilleben alternativt kakfat eller varför inte med ett samling blockljus på?


Denna karaff i kristall kunde jag förstos inte låta bli!
Fantastiskt söt tycker jag!Denna skål skulle kunna vara en föregångare till dagens moderna marimekkoskål, eller hur?Jag har en förkärlek till antika lampetter så jag blev jätteglad då jag fann dess blytunga skönheter :-D


Och det bästa av allt...
Jag fullkomligt älskar den.
Vacker så det gör ont!!


Igår kväll målade jag klart gungstolen som vi hämtade i Luleå förra helgen. Jag trodde aldrig att den skulle bli klar, men efter många lager färg så står den nu äntligen och pryder sin plats i köket!
I afton bjuder mamma på surströmming hemma hos min syster. Det blir första strömmingen det här året. Det ska gott och trevligt!

Ha en underbar helg!
Kram/

Johanna2 kommentarer:

Tant brun sa...

Å vilken vacker våg...önskar jag hade en oxå!
Kramar A

idakettil sa...

Så fin vit skål och vågen helt underbar :) KUl att hitta en till blogg att följa :) Hade bra kram