torsdag 2 april 2009

Glad och tacksam


Måste säga att sambon axlar hemmafru-sysslorna med bravur. Igår då jag kommit hem så hade han lagat käk. Hemgjorda köttbullar med makaroner, samt att han hunnit lacka golvet i Livias rum medan hon sov samt städat köket och målat om ett par stolar. :-) Idag hade han städat hela nedervåningen,tvättat en maskin, och maten (sill och potatis) stod på bordet när jag kom hem från jobbet. Och så fort vi ätit upp maten så satte han igång att baka bröd. Idag blev det Turbosnabb filmjölkslimpa. Riktigt mustigt och gott i synnerhet med en skiva ost och ett glas kall mjölk... Just i detta nu står han och målar ett bord, och jag sitter här och har det gott.
Jag kan inte hålla mig för skratt då jag ser på det jag skriver. Det är ju så fantastiskt! Varför oroade jag mig?! Han har ju full koll på allt, den goe gubben!


Satt och kollade på gamla bilder och förvånades av hur mycket vår matplats har förändrats på 2 år... Till en början såg det ut såhär:
Sen fick jag en idé om att jag ville ha en kökssoffa. Sagt och gjort. Ta´da!
Men bordet var lite för litet så vi bestämde oss för att införskaffa ett större bord. Men det blev för grötigt med både soffa och stort bord, så i dagsläget ser det ut såhär:

Jag saknar dock fortfarande soffan. Det var så skönt att lägga sig och jäsa på sofflocket efter middagen. Men, men... Nu har jag tänkt försöka vara trofast mot detta möblemang. Det känns som att vi funnit varann och vem vet, vi kanske kommer att hålla ihop resten av våra liv! :-)

Hoppas ni haft en fin dag!


Kram/
Johanna


Recept
Turbosnabb filmjölkslimpa
1 limpa

Ingredienser:

4 1/2 dl filmjölk
1 dl ljus sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin


Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Hacka hasselnötterna och aprikoserna grovt blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i cirka 45 minuter.






3 kommentarer:

Vit poesi sa...

Var får man tag i en sådan händig man :-) Låter ju helt super!! Första ågnen här tror jag, fin blogg!
kram Malin

Vardagens guldkorn sa...

Vilken karl! Vad har du drogat honom med? Eller har du en hållhake? Skämt å sido... vad skönt att det fungerar. Å smaskigt med filmjölkslimpa. En av den här familjens absoluta favoriter (men aldrig bakad av maken, det kan jag lova =0)
Kram Linda

Mirry sa...

Så snygg blogg du har!

Spana in vad vi har gjort i helgen och anmäl dig gärna till Veckans Blogg :)