torsdag 1 oktober 2009

Time is running...

Nu äntligen har jag blivit med köksklocka. Visst är den fin?


Har varit in på onlinebutiken http://www.isabellasmith.com/be-cm/frontpage och jag blev alldeles till mig i trasorna. Det fanns SÅ mycket vackert att titta på!
Jesus Christ!

Åh en sån dröm...

Ja men, hur ljuvlig var inte denna bakbunke!?

Blommigt bakplåtspapper. I Like it!

Ljuvligt söta bakformar


Jag var ute på skogspromenad i går och förevigade den ack så vackra hösten...Ni kommer väl ihåg att det är Kanelbullens dag på söndag. Det måste självklart uppmärksa
mmas!GLAD HÖST PÅ ER!

KRAM/

Johanna


3 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Den är så fin den där klockan - är så sugen på att ta hem den - ser den fin ut i kvalitén?

Den där danska butiken var farligt fin - vilka härliga greengatefynd - men jag fick inte kläm på om de skickade till Sverige?

Kram Maud

Helena sa...

Hej och tack för en helt underbart inspirerande blog. Trillade in på den nu för första gången och vilket vackert hem du har! Jag måste fråga..alla dina möbler du målar om blir fantastikt fina. Hur gör du? Om du t e x har en gammal byrå hemma som du vill måla vit. Hur får du fram de snygga slitningarna där träet går igenom lite, precis som det vore nött och gammalt? Vad är det exakt för vit färg du använder? Jag ska nämligen för första gången måla ett jättefint auktionsfynd och har ingen aning hur jag ska göra. Vet bara att jag vill att det ska se ut som dina nymålade möbler. Tusen tack på förhand! MVH Helena

Johanna sa...

Hej Helena!
Tack för alla rara ord! De värmer! Vad roligt att jag kunnat inspirera dig!

En beskrivning om hur jag arbetar med möblerna kommer här:

Är möbeln målad – slipa, spackla, målartvätta etc. Man behöver INTE ta bort den gamla färgen men den bör vara mattslipad så färgen du ska måla med fäster ordentligt.

Är möbeln INTE brunmålad bör den först (efter slipning) målas i en chokladbrun eller brunröd grundfärg. Be färgaffären bryta till en nyans som du tycker om (kolla färgkarta).

Måla sedan med en antikvit vattenbaserad grundfärg, t ex färgnr S-0502-Y. Måla ca 3 ggr tills det täcker ordentligt. Grundfärgerna kallas V-slip eller Häftgrund beroende på fabrikat.

När färgen är torr slipar du kanterna och där du vill ha ”slitage”, med t ex våtslippaper 180. (fråga i färgaffären). Praktiskt att använda istället för vanligt sandpapper som dammar när du står inomhus. Våtslippapper doppar man i vatten och slipar sedan. (Vattnet binder ju slipdammet). Använd en torr trasa att eftertorka med.Är möbeln trären - täck alla kvistar med kvistlack eller shellack. Annars blöder de igenom färgen och det blir fula, mörka fläckar.

Endera målar du möbeln med en brun eller brunröd färg (som ovan) eller så målar du vitt direkt. Effekten när du ”antikslipar” blir inte så ”stark” som när du har ett mörkt underlag men det blir väldigt fint ändå.

Är möbeln betsad – betsen kommer med största sannolikhet att blöda igenom färgen och därför måste man ”stoppa” den processen. Det finns två sätt. Endera målar man första lagret med en oljebaserad grundfärg eller så stryker man ett lager shellack eller kvistlack på möbeln innan man fortsätter som jag beskrivit ovan.

Slutligen avslutar jag med att stryka på ett lager matt genomskinlig golvlack så möbeln blir "stryktålig".

Lycka till!