lördag 19 februari 2011

Enough is enough...

Börjar på allvar bli riktig, riktigt less på den här grymma kylan som verkar ha tagit ett järngrepp om oss här i norr. Senaste veckan har temperaturen pendlat mellan -20 & -33 grader. Man blir så trött när man hela tiden håller sig inne. Frisk luft hade faktiskt inte skadat någon av oss. Dessvärre har sonen åkt på scharlakansfeber, så inomhusaktiviteter är nog att föredra hur som helst. Han har dock fått penicilin, så idag är han hur pigg och alert som helst. Det har varit en plåga att se honom så medtagen nu ett par dagar. Jag trodde först att det var halsfluss han åkt på, men efter ett läkarbesök så konstaterades scharlakansfeber. Jag hoppas nu att det stannar vid honom, så inte lillasyster åker dit också.
Igår till middag så gjordes det Tacofyllda paprikor. En rätt som gillades av alla i familjen. Snabbt och lätt gick det också att tillreda!
Här kommer receptet:
4 port
Ingredienser:

2 stora röda eller gula paprikor
450-500 gram köttfärs
1 gul finhackad lök
1 påse tacokrydda
150 gram Naturell Philadelphia ost
lite vatten
1 dl riven västerbottensost alt gratängost


Gör så här
Stek köttfärsen och löken, blanda i kryddorna tillsammans med philadelphia osten och hälften av den rivna osten.
Fyll paprikan som du har delat på mitten med köttfärsen och strö resten av den rivna osten på fyllningen.
In i ugnen på 175 grader och ca 15 minuter.
Gott och lätt att göra, serveras gärna med tzatsiki och ett gott bröd.


Jag har nu ett par veckor allt mer börjat längta efter sol och värme, en solsemester hade jag absolut inte haft något som helst emot. Nästa gång vi åker tror jag vi ska överväga att åka just den här perioden. Men nog känner man att hoppet om vår finns där, vi är ju trots allt inne i mitten av februari, och i mars brukar takdroppandet komma i gång, solen börjar värma och färga vår vintertrötta hud. Det finns med andra ord hopp om liv!

Bävar lite inför kommande el-räkning. Antar att den kommer att ta tidernas rekord. För så här kallt som denna vinter varit har det nog inte varit sedan vi blev villaägare... Vi eldar ju med ved i kakelugnarna samt att vi kör elen. Trots detta så ligger sällan morgontemperaturen på mer än 16 grader inomhus när man vaknar på morgonen. Det är inte humor, inte alls faktiskt. -Bergvärme var är du? Du får gärna komma och bo hos oss!

Håll om varandra!

/ Johanna

1 kommentar:

Nanna sa...

Oh fy för!! 16 grader!!! Jag ska aldrig mera klaga på att vi har det kallt i lägenheten! Men det är bara ett par dagar kvar på denna vintermånad o sen kommer en vårmånad och då bara måste det bli varmare!!!