tisdag 14 juni 2011

TOTAL LAMP MAKEOVER !


Här ser ni då den nya kostymen på den gamla slitna lampan. Nu behöver den sannerligen inte be om ursäkt för sin existens. Den syns, den märks och den piggar framför allt upp!
Är den inte helt bedårande och fullkomligt underbar!!

-Tack fina Frida för att du la din tid och energin på att förvandla denna lampa till det den är i dag!


Min handyman till man har i veckan byggt och legat i. Det senaste tillskottet är en gungställning till barnen och en riktigt skön trädgårdssoffa!

Underdelen på soffan är vitlaserad och sitsen är i lärkträ. Lärkträ har ju förmågan att gråna med tiden vilket jag tycker är väldigt vackert...


Sen så anlände denna soffa i går från Wohnzimmer. En riktig färgklick i vardagsrummet!


Önskar er en fortsatt härlig vecka!


/ Johanna

4 kommentarer:

Viktoria Ström sa...

Hejsan. Jag heter Viktoria o bor i Skåne. Jag ville veta lite om hur man går tillväga då man ska måla om möbler till vitt, så jag Googlade o fick upp din blogg bl.a. Har sett att du har en fin sekretär som du målat vit. Jag har en nästan likadan som jag avskyr o gärna vill förnya. Hur gick förarbetet till innan du började måla? Slipade du o använde du grundfärg?
Tack på förhand.
Mvh, Viktoria Ström

Johanna sa...

Hej Viktoria!
Såhär gör jag när jag jobbar med möblerna;

Är möbeln målad – slipa, spackla, målartvätta etc. Man behöver INTE ta bort den gamla färgen men den bör vara mattslipad så färgen du ska måla med fäster ordentligt.

Måla sedan med en antikvit vattenbaserad grundfärg, t ex färgnr S-0502-Y. Måla 2-3 ggr tills det täcker ordentligt. Grundfärgerna kallas V-slip eller Häftgrund beroende på fabrikat.

När färgen är torr slipar du kanterna och där du vill ha ”slitage”, med t ex våtslippaper 180. (fråga i färgaffären). Praktiskt att använda istället för vanligt sandpapper som dammar när du står inomhus. Våtslippapper doppar man i vatten och slipar sedan. (Vattnet binder ju slipdammet). Använd en torr trasa att eftertorka med.

Har du fler frågor så är du välkommen att höra av dig igen!

Mvh/

Johanna

mig & alice sa...

Hejsan Johanna.

Både klänningen och underklänningen går att beställa, 399 kr resp. 299 kr kostar de.
Hör av dig vid intresse :-).
P.s. Vilken otroligt duktig man du har...en sådan där trägårdssoffa skulle jag kunna ....du vet för ;-).
Snygg lampa med :-)!!!

Kraaam

Melinda

dagliga smulor sa...

Vad mycket fint ! :o)